Понеділок, 29 квітня 2024

У Зарваниці відбулася Х професійна проща працівників житлово-комунального господарства

У тривожний час війни кожна людина потребує відчути Божу присутність у своєму житті, Його діяння і любов. Відпустовий центр у Зарваниці став місцем, де християни зустрічається із Господом у різний, індивідуальний для себе спосіб. Доброю традицією у Зарваниці є щорічне проведення професійних прощ, організацію яких здійснює Комісія у справах родини і мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. В цей час до святого місця прибувають паломники різних професій, щоб просити в Господа благословення у своїй праці та миру й добра для України.

zobrazhennya viber 2024 04 14 15 54 59 803У неділю, 14 квітня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося перше професійне паломництво у 2024 році – Х проща працівників житлово-комунальних господарств. Участь у духовній подорожі взяли працівники ЖКГ Тернопільщини, Хмельниччини й Львівщини, які у  березні відзначили своє професійне свято. З цієї нагоди комунальники прибули до Зарваниці для спільної молитви за перемогу України, єдність всього народу та за свої сім’ї, родини.

Розпочалось проща Божественною Літургією, яку служили адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич, сотрудники Марійського духовного центру о. Микола Медюх й о. Василь Куриляк та сотрудник Патріаршого собору Воскресіння Христового м. Києва о. Віталій Храбатин.

zobrazhennya viber 2024 04 14 15 53 05 237Після Богослужіння отець Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка подякував працівникам житлово-комунальних господарств за їхню постійну працю та служіння для ближніх, а головам обласних організацій профспілок працівників житлово-комунального господарства за сприяння в організації цього паломництва. На згадку священник вручив пам’ятні ікони головам Тернопільської, Львівської та Хмельницької обласних організацій профспілок працівників житлово-комунальних господарств та заступнику директора департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації Софії Близнюк.

На завершення відбулось освячення води, паломники молилися Хресну дорогу, відвідали святині Марійського духовного центру.

zobrazhennya viber 2024 04 14 15 52 44 693https://zarvanytsya.org/