Вівторок, 30 квітня 2024

Молодіжний рух УМХ презентували на 3 парафіях Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Цими днями координатор молодіжного руху "Українська молодь - Христові" у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Лілія Соха та духівник о. Володимир Наконечний разом із членами осередків Теребовлі та Козови здійснили презентації УМХ у трьох селах Тернопілля.

bn2Розпочали із парафії Архистратига Михаїла, що в с.Острів, куди приїхали на запрошення о. Василя Шафрана. Розповіли про історію походження УМХ, надання Патріаршого статусу та про те, як розвивається рух на парафіях. Цікавим є те, що на подвірʼї храму в с. Острів встановлений хрест, який є пам'ятним для УМХ.

Наступна точка - село Буцнів (парафія Непорочного Зачаття ПДМ). Розпочалась зустріч екскурсією від о. Євгена Кобильника - про церкву із 1744 року, яка є памʼяткою архітектури і всередині якої розпис неймовірної краси. Також спільно помолились до Буцнівської чудотворної ікони Божої Матері. Опісля - зустріч із молоддю. На цій презентації зосередились на практичних моментах діяльності УМХ, розповіли, як патріарший рух діє зсередини, відповіли на питання молоді.

І на завершення - відвідали с. Серединки, де нас на парафії св. Миколая радо зустрів о. Петро Глібчук.

Цю молодь вже добре знаємо, бо протягом декількох місяців вони вже активно готуються до складання присяги. Розповіли про нашу діяльність, особисті внутрішні усвідомлення від участі в спільноті, за теплим чаєм, обговорили плани на майбутне.

bn3bn1

434653445 427766766296067 1477855023172646782 nповідомила Лілія Соха