Субота, 27 квітня 2024

Представники благодійної організації Kirche in not відвідали Тернопільсько-Зборівську архиєпархію

21-22 березня представники міжнародної католицької благодійної організації «Kirche in Not» (Церква в потребі) в рамках діяльності моніторингової групи відвідали Тернопільсько-Зборівську архиєпархію. В архиєпархіальному управлінні з делегатами зустрілися митрополит Василій Семенюк, єпископ-помічник Теодор Мартинюк та єпископ-помічник Володимир Фірман.

ki3

До складу моніторингової групи увійшли Mr. Dominik Kustra, представник офісу організації у Мексиці, Mr. Jose Maria Gallardo, керівник офісу організації в Іспанії та Mr. Arnaud D’Andigne представник офісу організації у Франції. Супроводжував гостей о. Олександр Кусий, відповідальний за співпрацю з  мас-медіа Львівської архидієцезії РКЦ.

Спочатку благодійники поспілкувалися з духовенством, аналізуючи, який внесок робить Церква на рівні духовному та соціальному для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали внаслідок війни. Опісля вони відвідали поранених воїнів, які перебувають на лікуванні та проходять реабілітацію в одному із медзакладів Тернополя.

Представники благодійної організації мали змогу побувати в монастирі Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської та в Тернопільській Архиєпархіальній Вищій Духовній Семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Також вони помолилися за полеглих у війні воїнів на Микулинецькому цвинтарі.

На другий день благодійники направилися з візитом до Марійського Духовного Центру «Зарваниця», де поспілкувалися з вимушено переміщеними особами, завітали до Тернопільського обласного ліцею «Знамення», зустрілися з духівниками й членами мирянських спільнот архиєпархії, які саме брали участь в євангелізаційних курсах в новому освітньому центрі.  

ki2ki1kiповідомив о.-доктор Іван Січкарик