Вівторок, 30 квітня 2024

В Озерній розпочав діяти новий осередок молодіжного руху УГКЦ «Українська молодь – Христові»

24 молоді особи сьогодні, 3 березня, вступили до новоутвореного осередку молодіжного руху УГКЦ «Українська молодь – Христові» при парафії Пресвятої Трійці с. Озерна (Зборівщина). Урочистій події передувала спільна молитва Молебня до Пресвятої Богородиці за участю колегії духівників, а також складання урочистої присяги вірності Христові. Духівником осередку став о. Андрій Кицак.

oz 07Духівник УМХ у Тернопілько-Зборівській архиєпархії о. Володимир Наконечний провів Чин складання присяги, благословив хустинки – відзнаки уемхівця та у своєму слові привітав молодь з важливим кроком, який допоможе глибше усвідомити своє християнське покликання. Координаторка УМХ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Лілія Соха у своє чергу подякувала кожному за відвагу приєднатися до великою уемхівської родини, закликала ділитися ідеєю руху зі своїми друзями та об’єднувати місцеву молодь навколо важливих християнських ініціатив.

oz 15Відтак, провід новоутвореного осередку прийняв слова привітань від гостей, а настоятель храму о. Іван Лобур подякував представникам руху, що чисельно прибули підтримати молодь парафії Пресвятої Трійці с. Озерна.

Завершилися свято інтерактивною грою, частуванням та духовною наукою, яку виголосив о. Андрій Кицак. У свою чергу о. Олег Харишин привітав присутніх від імені Координаційної Ради УМХ та голови руху Христини Потерейко.

пресслужба архиєпархії