Субота, 20 квітня 2024

На парафії Святого Духа започатковано новий осередок спільноти УМХ

25 лютого на парафії УГКЦ Святого Духа міста Тернополя (вул. Тарнавського) започатковано новий осередок спільноти "Українська молодь - Христові". 18 молодих людей урочисто склали присягу та стали членами новоутвореного осередку. Молодь поставила собі мету доносити та реалізовувати заповіт митрополита Андрея Шептицького через творення християнського молодіжного середовища. sdu 09

Духівником та членом осередку став о. Роман Підгайний, який спільно із настоятелем храму о. Іваном Рудим особисто сприяли та були ініціаторами такої справи. Особливо священники подбали про належне приготування свята та його проведення.

Цього дня у храмі було людяно та витала особлива духовна атмосфера. УМХівці з’їхалася з різних осередків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, щоб привітати нових членів та підтримати їх. Чин складання присяги провів духівник УМХ о. Олег Харишин, який очолив Божественну Літургію та привітав священників і молодих людей із важливим рішенням. Відтак побажав кожному вірно служити Богу та Україні, поширювати християнські цінності, підтримувати авторитет Церкви, зберігати традиції та виявляти національні свідомість у своїх діях і рішеннях.

Завершилося свято частуванням, духовними піснями та молитвою за Україну і українське військо.

пресслужба архиєпархії