П'ятниця, 19 квітня 2024

У Козлові парафіяльна молодь провела вечір молитви і пам'яті початку війни в Україні

24 лютого у храмі Вознесіння Господнього смт. Козлів учасники Марійської та Вівтарної дружин за організації спільноти «Українська молодь – Христові» провели годину хронологій про день 24 лютого 2022 ріку, що став початком війни та поділив життя багатьох на "до" і "після".

zz5«Це була загроза та виклик для нашої державності, єдності та для нашої віри, - розповідає співорганізатор Ірина Охотницька. – Знаємо, що незабаром перемога. Бо ми на боці світла, а світло - це Бог». Про це діти розповідали в цікавій для глядачів у цікавій формі. Зокрема співали українські пісні, згадували трагічні та переможні події кожного місяця того страшного року, згадуючи які на очах усіх присутніх виступали сльози.

Пронизливу та трепетну пісню «Мені приснилось, що закінчилась війна» виконав аматорський колектив нашого будинку культури. Відтак парох отець-декан Роман Гук висловив подяку усім, хто долучився до концерту-реквієму. Вшанували пам'ять тих, хто загинув, захищаючи наше життя та незалежність, зокрема жителів місцевої громади.

«Молитовний «блок пост» у парафії тримає «лінію оборони» від початку повномасштабного вторгнення, - додає Ірина Охотницька. - Щоденно відбувається молитва за воїнів та перемогу зранку на Літургії та ввечері на Молебні і суплікації Найсвятішими Тайнами. У річницю війни, 24 лютого, були цілодобові чування у храмі, просили і просимо Господа, щоб цей рік став переможним".

zz1zz2zz3zz4пресслужба архиєпархії