Понеділок, 20 травня 2024

Митрополит Василій відвідав дитячу лікарню Тернополя

Сьогодні, 27 грудня, Тернопільську обласну дитячу клінічну лікарню відвідав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Спільно із генеральним директором (головним лікарем) Григорієм Івановичем Корицьким архиєпископ відвідав ряд відділень лікарні. Неймовірно теплою атмосферою була наповнена зустріч діток та їх батьків із митрополитом. Кир Василій поблагословив хворих діток та помолився за їх оздоровлення. Про це повідомляє інфоресурс медзакладу.

зображення viber 2022 12 27 17 58 30 577Під час зустрічі нам було передано сертифікат на суму 220 тисяч гривень та харчування для діток, що на даний час знаходяться на лікуванні у нашому медичному закладі. Кошти були надіслані через посередництво товариства «Місія Кирила і Методія» (Німеччина) в особі отця-архимандрита Андреаса-Абрагама Тірмаєра від дітей Баварії, а дитяче харчування було надано організацією «Helferkreis für die Diözese Ternopil - Ukraine e.V.»

Григорій Корицький подякував за матеріальну і моральну підтримку та зазначив, що для нас це надзвичайно важливо у час, коли в Україні війна.

В рамках свого візиту митрополит Василій також зустрівся із колективом лікарні у конференц залі. В своїй промові він подякував медичним працівникам за важку щоденну працю, за порятунок дітей та поблагословив усіх присутніх. Запросив усіх спільно працювати задля перемоги над ворогом та бути сильними і непохитними. Насамкінець усі разом помолилися за перемогу та мир в Україні.

зображення viber 2022 12 27 17 58 32 139