П'ятниця, 29 березня 2024

Храмовий празник в Архикатедральному Соборі Тернополя (ВІДЕО)

22 грудня відбулося святкування храмового празника Архикатедрального Собору УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя. Урочисту Божественну Літургію очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк за участю великої кількості священнослужителів, представників влади, вірних Архикатедри та гостей.

praz 5Владика спільно з вірними помолилися за Бахмут та інші міста, які потерпають від російської агресії. Щиро привітав кожного із празником та побажав воїнам і всьому українському народу многих літ.

Напередодні празника у Соборі провів передпразничні реколекції відомий священник-монах Львівської архиєпархії о. Юстин Бойко, за що отримав слова вдячності від митрополита Василія.

Архиєпископ також розповів вірним про працю військових капеланів, які, не зважаючи на ризики, виконують свої обов’язки на передовій, та священників-волонтерів, які особливою турботою огорнули сім'ї вимушено переселених осіб, які проживають у Тернополі та Зарваниці. Цього дня слова вдячності та відповідні грамоти отримали священники-волонтери о.-мітрат Володимир Фірман, о. Роман Дутчак, о. Петро Порохонько та священники-капелани о. Євген Флиста, о. Володимир Топоровський, о. Євген Зарудний, о. Андрій Шалай, о. Петро Сачко, о. Андрій Козяр, о. Андрій Чернецький, о. Віктор Здеб, о. Михайло Живчак, о. Євген Влох, о. Іван Гуня.

Цього дня настоятель Архикатедри о. Орест Павліський від імена духовенства та вірних Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ привітав митрополита Василія з 48-ю річницею священничих свячень.

praz 2praz 4praz 1praz 3пресслужба архиєпархії

світлини із медіаресурсів ТОДА та ТМР