Четвер, 18 квітня 2024

Святий Миколай прийшов до ув’язнених

Вже традиційно, 18 грудня, напередодні свята Миколая, в’язничний капелан отець Омелян Колодчак спільно з дітьми Марійської дружини церкви Христового Воскресіння відвідали засуджених жінок у Збаразькій ВК №63. Долучившись до соціальних днів у в’язниці, Тернопільський благодійний фонд «Карітас» передав для ув’янених значну кількість засобів гігієни, які о. Омелян з допомогою добродія Володимира Боднара завіз для жінок, аби вони відчули, що Святий Миколай не забуває про нікого.

v1Зустріч з засудженими розпочалася з спільної молитви до Миколая Чудотворця за мир в Україні, швидку перемогу українського народу. В актовій залі установи дітьми Марійської була поставлена сценка «Святий Миколай в українській родині в часі війни». Зворушлива гра маленьких акторів не залишила нікого байдужим. Діти щиро молилися під звук сирени і просили миру для України і захисту від Бога для ЗСУ. А Святий Миколай запевнив всіх, що донесе їхні прохання до Бога і прийде скоро в Україну така бажана Перемога.

Адміністрація закладу на знак вдячності підготувала подарунки для дітей Марійської дружини і подякувала отцю Омеляну за духовну опіку і щедрого Миколая для всіх, особливо в теперішній час війни.

v2v3v4повідомила Надія Тхір