П'ятниця, 29 березня 2024

У Чернихові відбулося святкування 10-тиліття створення спільноти «Матері в молитві»

6 листопада у с. Чернихів (Тернопільський район) відбулося святкування 10-тиліття створення спільноти «Матері в молитві». З ініціативи настоятеля місцевого храму о. Остапа Любінецького та декана Залозецького о. Михайла Підгородецького відбулася деканальна проща спільноти "Матерів у молитві" до Чернихівського Богородиці. Очолив Святу Літургію духівник спільноти о. Василь Чамарник у співслужіні з священиками деканату.

cher 19Проповідник привітав спільноту з ювілеєм від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка та у проповіді наголосив на важливості слова молитви, як євангельського зерна, яке впадає у серце і душу кожного та приносить плоди. «Як приклад прийняття Слова і Його діяння є для кожного із нас Пресвята Богородиця, що в особливіший спосіб присутня у чудотворній Чернихівській іконі», - наголосив проповідник.

По завершені Літугії отці відслужили Чин Панахиди за усопших членів спільноти та загиблих військових. Матері різними смаколиками гостинно частували усіх присутніх. А на завершення відбувся святковий концерт у будинку культури за участю різних колективів Залозецького деканату.

пресслужба архиєпархії