П'ятниця, 19 квітня 2024

На Тернопільщині переселенці отримали допомогу від благодійного фонду "Карітас"

160 продуктових наборів та засоби гігієни від благодійного фонду "Карітас" отримали переселенці, які живуть на території Байковецької громади. Про це розповів директор тернопільського "Карітасу" Роман Загородний.

c542d3154292f85dЗа його словами, людям роздали крупи, макарони, борошно, консерви.

Олександра Ястреб переїхала на Тернопільщину з трьома дітьми та чоловіком. Тепер живуть у селі Тарасівка Байковецької громади. Гуманітарну допомогу отримує вдруге за півтора місяці. "Нам давали їжу і миючі засоби, а дітям – іграшки та одяг. Ця допомога важлива, бо я маю троє дітей. Ми з чоловіком зараз ніде не працюємо, тяжко".

Отримати гуманітарну допомогу від "Карітасу" прийшла Людмила Калиновська з Бахмута, що на Донеччині. Жінка розповідає, у Байковецьку громаду переїхала через окупацію. Тепер живе у селі Ступки. "Отримала продукти та засоби гігієни. Щомісяця нам дають допомогу. Цих речей на деякий час вистачає".

Гуманітарну допомогу переселенцям, які живуть на території Баковецької громади, передають втретє. Про це розповів директор благодійного фонду "Карітас" Роман Загородний. "Привезли продуктові і гігієнічні набори за підтримки "Карітасу" Австрії. Окрім 160 наборів, які сьогодні роздали, також маємо ще набори для людей з інвалідністю".

2bcbe8c7ef5b6ba17f073a09f8a5442c5725c81098a94ca7https://suspilne.media/