П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій уділив піддияконські свячення у Зарваниці

Знаменна, незабутня подія для студентів 7 курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого відбулася у суботу , 15 жовтня, у день посвяття великого празника Покрови Пресвятої Богородиці, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Перед урочистою Архиєрейською Святою Літургією архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівського Василій Семенюк уділив майбутнім випускникам нижчі свячення, рукоположив їх на читців, співців, свіченосців, а опісля на піддияконів.

IMG 4645Митрополиту Василію у малій базиліці Зарваницької Матері Божої співслужили ректор Тернопільської вищої духовної семінарії о. Іван Римар, віце-ректор о. д. Володимир Ковалковський, сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх, префекти та викладачі ТВДС та інші духовні пастирі, які прибули до Зарваниці. Участь в Літургії взяли нововисвячені піддиякони, їх рідні, близькі та друзі.

Після Богослужіння митрополит Василій щиро привітав семінаристів, які зробили перший крок на дорозі до священства. Архиєпископ запевнив, що опіка, покров Пресвятої Богородиці буде супроводжувати їх впродовж всього служіння. Він подякував батькам і рідним, які були великою молитовною підтримкою для своїх дітей, подякував ректорату ТВДС, викладачам, духівникам, які супроводжували і збагачували їх духовно.

https://zarvanytsya.org/