Вівторок, 16 квітня 2024

Тернопільський «Карітас» провів благодійну акцію у Почаєві

Цими днями Тернопільський благодійний фонд "Карітас" вперше відвідав громаду м. Почаїв, де організували роздачу гуманітарної допомоги для переміщених осіб, які там проживають. Завдяки гуманітарним проектам «Emergency_appeal» та «Nachbar_in_not» працівники фонду роздали понад 300 наборів (харчування + гігієнічні засоби) тим, хто їх потребував.

kh 7«Суттєвим було почути від переміщених осіб те, що за увесь час, відколи їх евакуйовано, вони не отримували допомоги, - розповідає диреткор фонду о. Роман Загородний. - Вони не мали можливості відвідати акції та заходи для малечі чи культурні події. Тому були дуже вдячні не лише за продукти та засоби, а й за дитячі забави, за приємне та натхненне спілкування, добре слово».

«Часто люди спраглі саме підтримки, спраглі відчуття власної приналежності до спільноти, спраглі відчуття потрібності. Тому «Карітас», окрім гуманітарних акцій, проводить ще багато соціально-значущих культурних та просвітницьких проектів. В цій громаді є велика потреба в засобах гігієни, в продуктах харчування, в одязі та взутті. В дитячих речах та, навіть, книжках та іграшках», - наголосив о. Роман Загородний.

пресслужба архиєпархії