Середа, 24 квітня 2024

Глава УГКЦ у Тернополі освятив п’ять автомобілів для ЗСУ та зустрівся з ВПО

У суботу, 1 жовтня, у Тернополі перед архикатедральним собором Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав здійснив Чин освячення п‘яти транспортних засобів, які були відтак передані Збройним силам України.

avto 3У своєму слові під час освячення Глава УГКЦ відзначив, що в цей час увесь народ як один стає на захист своєї Батьківщини, і підкреслив, цих п’ять автівок є «символом незчисленної кількості автомобілів й інших засобів, якими сьогодні український народ і зокрема наша Українська Греко-Католицька Церква підтримувала, підтримує і буде підтримувати наше військо».

avto 1Блаженніший Святослав подякував усім жертводавцям, які долучилися до того, щоб ці автомобілі послужили українським воїнам, і внесли свій вклад в наближення світлого дня перемоги: «Всім вас сердечне спасибі, бо справді це є всенародна пожертва, яку сьогодні Церква складає для нашого війська».

Два з п’яти освячених сьогодні автомобілів були придбані старанням та на пожертву священників, вірних та курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, а також мера Тернополя Сергія Надала. Третій автомобіль – мікроавтобус «Mercedes Vito» – подарували добродії Яцек Яворський з Польщі та парафія святих апостолів Петра і Павла УГКЦ (м. Пружків) на чолі з отцем Віталієм Мадарашем. Пікап був придбаний Володимиром та Ольгою Козяр. Серед освячених автомобілів – також автомобіль швидкої допомоги «Volkswagen», подарований добродіями з Німеччини – організацією «Helferkreis für die Diözese Ternopil – Ukraine e. V.» в особах Катерини Шмід (Katharina Schmid) та Йоганнеса Франца Дрейкойна (Johannes Franz Dreikoin).

avto 2«Нехай ці автомобілі вам послужать, дорогі наші захисники! – побажав Блаженніший Святослав, звертаючись до військовослужбовців ЗСУ. – Нехай Господь Бог пошле Ангела Хоронителя, який буде захищати вас від ворожих куль, ракет, бомб, градів! І нехай ці автомобілі рятують життя! Нехай будуть там, де є найбільша потреба!»

Блаженніший Святослав також запевнив українських воїнів у щоденній молитві духовенства і вірних УГКЦ за них і закликав кожного українця запитати себе: що я зробив чи зробила для того, щоб взяти участь у перемозі України над нашим ворогом?

Освятивши транспортні засоби, Глава Церкви роздав матеріальну допомогу і подарунки вимушено переміщеним дітям та їхнім батькам. Предстоятель приязно поспілкувався з дітьми та благословив кожного.

Відтак зустрівся з волонтерами гуманітарного штабу, який від початку війни діє при архикатедральному соборі Непорочного Зачаття у Тернополі та подякував за їхню жертовну працю і служіння ближнім.

avto 4avto 5avto 6photo 2022 10 01 21 44 38

photo 2022 10 01 21 44 39photo 2022 10 01 21 44 47photo 2022 10 01 21 44 47 2photo 2022 10 01 21 44 47 3photo 2022 10 01 21 44 47 4Департамент інформації УГКЦ