Четвер, 18 квітня 2024

Відбулися професійні прощі працівників Головних управлінь ДСНС та ПрАТ «Тернопільгаз»

У неділю, 11 вересня, з нагоди свого професійного свята на прощу до Зарваниці прибули працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Тернопільської області. Очолив паломництво газовиків голова правління акціонерного товариства «Тернопільгаз» п. Олег Караванський. Також напередодні  Дня рятувальника у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося чисельне професійне паломництво працівників Управління ДСНС України. Проща об’єднала  спеціалістів служби з надзвичайних ситуацій з Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Рівненської областей, їхні сім’ї та родини. Очолили начальник Головного управління ДСНС в Тернопільській області п. Віктор Маслей та представники Головних управлінь ДСНС інших областей-учасників.

IMG 1178Як і кожного року, рятувальники пройшли процесійною ходою від парафіяльного храму Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці до місця об’явлення Пресвятої Діви Марії. У малій базиліці Зарваницької Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), у співслужінні ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана, сотрудника МДЦ о. Миколи Медюха, о. Петра Панасюка з м. Хоросткова, о. Станіслава Андрушкевича з м. Калуша, а також священників-учасників пішої прощі «Стежками Патріарха Йосифа»: о. Андрія Боднарука з Києва, диякона Юрія Вольбина. Після спільної молитви митрополит Василій привітав учасників професійного паломництва, подякував за професіоналізм і відвагу, яку вони демонструють у своєму служінні, а особливо у час військової небезпеки.

IMG 1208На згадку про паломництво архієрей очільникам служб подарував ікони Зарваницької Богородиці. Окрім цього, з нагоди професійного свята він вручив грамоти багатолітнім працівникам ПрАТ «Тернопільгаз» та нагородив рятувальників, котрі відзначились при виконанні службових завдань під час очищення території, звільненої від окупантів, від вибухонебезпечних предметі.

Також митрополит Василій щиро привітав учасників пішої прощі «Стежками Патріарха Йосифа» із Заздрості до Зарваниці, що відбулася у суботу, 10 вересня. Незважаючи на воєнну небезпеку, прочани прийшли додому Небесної  Матері, щоби подякувати за Її опіку та покров. Вірні прибули з Києва, Кам’янець-Подільського та інших міст. Архиєрей подякував духівникам о. Андрію Боднаруку, диякону Юрію Вольбину, які щорічно супроводжують піше паломництво.  Опісля традиційно відбулося освячення води, паломники відвідали святині Марійського духовного центру.

IMG 1707IMG 1713https://zarvanytsya.org/