П'ятниця, 29 березня 2024

У Козівському деканаті відбувся з’їзд молоді

28 липня відбувся з'їзд християнської молоді Козівського деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Організаторами заходу, у якому взяло участь понад 130 молодих людей, виступили священники деканату на чолі з о.-деканом Романом Рокецьким. Захід пройшов у новому форматі: замість звичного святкування у центрі смт. Козова, усі перенеслися одразу на 2 локації в Бережанському районі.

kzm 3В урочищі Монастирок (поблизу Бережан) відбулася духовна та пізнавальна частини з'їзду, адже спочатку усі разом молилися Хресну дорогу, а опісля слухали гутірку на тему "Християнство в умовах війни", яку провела координатор спільноти «Українська молодь – Христові» у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ірина Драгущак. Підкріпившись духовно, учасники свята змінили своє місце перебування для того, аби підкріпитися ще й фізично. Відтак, у Лісниках на усіх чекали запальні банси та веселі ігри.

«Втомлені, але щасливі ми повернулися додому! – розповідає о. Володимир Наконечний. - Радіємо та щиро дякуємо Богові, що мали змогу провести сьогоднішній день у такій щирій та веселій компанії та з нетерпінням чекаємо наступного року щоб це все повторити знову!»

kzm 2

пресслужба архиєпархії