Середа, 24 квітня 2024

У Настасові відзначили 120-ту річницю освячення храму

120 років тому у Настасові, що на Тернопільщині, освятили парафіяльний храм УГКЦ Вознесіння Господнього. З нагоди цієї ювілейної дати, 2 червня, у день празника Вознесіння Господнього, прибув архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, який спільно із настоятелем храму о. Романом Габрилеєм, здійснив Чин освячення водосвятної каплиці, спорудженої завдяки місцевим меценатам та вихідцям з села.

nas 2Архиєпископ спільно із духовенством навколишніх парафій очолив Божественну Літургію. У проповіді, зокрема, сказав: «Понад три роки наш Божественний Спаситель сіяв Слово Боже в серцях людей, проповідував, навертав, свою науку потверджував чисельними чудами. Однак ще одну дуже важливу проповідь Він мав сказати після своєї смерті і свого славного воскресіння. Він вивів апостолів на велику гору, уділив їм останній раз благословення і вознісся на небо. Це була дуже важлива проповідь - проповідь не в словах, а в ділі. Він цією проповіддю сказав, що якщо ми на землі будемо заховувати Заповіді Божі, сповняти Його волю, то також будемо піднесені до небесної слави.

nas 4Христос відійшов на небо, щоб приготовити нам місце. «В домі Отця мого багато жител. Іду бо напоготовити вам місце.» На Тайній Вечері Божественний Спаситель молився за нас: «Отче, хочу, щоб ті, яких Ти мені передав, перебували там, де я». Він проказує нам радісні слова: «Я вас знову побачу, і зрадіє ваше серце і ніхто ваших радощів від вас не відбере».

Ми сотворені не для землі, а для вічного щастя в небі. Тут на землі ми лише подорожні, паломники. Тут наше тимчасове життя, а небо є нашою батьківщиною. І все, що ми маємо - якісь матеріальні добра - не є наші, а Божі, а ми є тільки завідателями. І за все нам прийдеться дати рахунок перед Богом», - підсумував архиєрей.

Після Богослужіння кир Василій вперше освятив воду у новозбудованій каплиці, привітав присутніх із празником та вручив подячні грамоти усім жертводавцям.

nas 1nas 3nas 6nas 7nas 5пресслужба архиєпархії