П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій уділив дияконські свячення в Зарваниці

Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, відбулася у неділю, 29 травня, у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Співслужили архиєрею ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман, сотрудник МДЦ о. Андрій Шалай, парох с. Вишнівчика о. Павло Магас, синкел у справах соціального служіння Коломийської єпархії о. Сергій Триф’як.

IMG 0289В часі богослужіння архиєпископ Василій уділив дияконські свячення піддиякону Артему Наконечному, випускнику Університету Кардинала Стефана Вишенського у м. Варшава та Люблінської духовної семінарії УГКЦ. Після завершення  навчання диякон Артем успішно захистив докторську працю з канонічного права в Люблінському Католицькому Університеті Івана Павла ІІ.

Митрополит щиро привітав новопоставленого диякона, побажав добре молитися, щоб у недалекому майбутньому прийняти святу Тайну Священства і бути ревним, жертовним священником у Христовому винограднику. У свою чергу нововисвячений  диякон подякував Господеві  за дар свого покликання, також висловив подяку архієпископу Василію за  уділення дияконату, батькам, дружині та усім рідним за молитовну підтримку.

IMG 0297IMG 0267IMG 0341https://zarvanytsya.org/