П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій Семенюк візитував 3 парафії Збаразького деканату

21 травня архиєпископ і митрополит Василій Семенюк візитував 3 парафії Збаразького деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. У рамках травневих візитацій кир Василій відвідав парафію Різдва Йоана Хрестителя села Гори-Стрийовецькі, яку очолює о. Михайло Паньків, декан Збаразький, парафію св. архистратига Михаїла села Максимівка, яку очолює о. Андрій Лахман, та парафію св. великомученика Юрія Переможця село Чагарі-Збаразькі, яку о. Назарій Вінтонюк.

zi 2На кожній парафії митрополит Василій закликав вірних до ревної молитви за мир і перемогу України у цій війні. У травні та червні місяці запросив жертвувати молитву Молебня у цьому намірі. Кир Василій наголосив, що Пречиста Діва Марія «день і ніч молиться за нас» і «спасає світ своєю невпинною молитвою. Ми почитаємо і любимо Пречисту Діву Марію, бо Вона – найкраще створіння, перша по Бозі. Марія єдина захоронена від первородного гріха, Вона «повна ласки» - «благодатна», Вона «чесніша від Херувимів і незрівнянно славніша від Серафимів». Пресвята Богородиця - архитвір Божої всемогутности».

На всіх парафіях відбувся духовно-патріотичний концерт у супроводі братів-семінаристів.

До слова, впродовж місяця травня та червня такі візити відбуваються регулярно. У травні служаться Молебні до Пресвятої Богородиці – маївки, а в червні – Молебні до Христа Чоловіколюбця. Кожного разу – це зручна нагода помолитися з вірними, підтримати паству на дусі та закликати до старанного духовного життя і молитви за Україну.

zi 3zi 4zi 5zi 6zi 7zi 8zi 1пресслужба архиєпархії