Четвер, 18 квітня 2024

Курси християнського аніматорства розпочалися у Козовій

У Козовій при храмі УГКЦ св. ап. Петра і Павла розпочалися курси християнського аніматора. Основною метою курсів є навчання молоді для катехитично-виховної праці з дітьми під час «Веселих канікул з Богом», а також впродовж року на парафіях. Ініціативу реалізовано з благословення о. Володимира Наконечного, духівника спільноти «Українська молодь – Христові» у Козові.

IMG 8102Перша зустріч відбулася 16 травня. Вступну лекцію про роль молоді у християнському вихованні дітей провела менторка Школи християнського аніматора (ШХА) Наталя Куземко. Не зважаючи на те, що це було лише ознайомлення з матеріалом і зустріч була не довгою, продуктивність напрочуд висока. Через тиждень натхненна молодь зустрілася вже вдруге з новими ідеями та цікавими пропозиціями. Як завжди, день розпочався зі спільної молитви.

Тема першої лекції – «Таборування». Наталя Куземко як лектор ознайомила всіх із загальновстановленими правилами християнських таборів, механізмом їхньої роботи, з вимогами до  місця та умов проведення таборів. Про ігрологію розповідала Руслана Шелінхович, досвідчена менторка ШХА. Під час цієї лекції молодь змогла не лише слухати теорію про проведення ігор з дітьми, а й перевірити на практиці цей матеріал.

IMG 8104Тоді до проведення лекцій долучився о. Володимир Наконечний. На літургіці говорили про будову церкви, Святу Літургію та її історію. Катехизація проводилася у Соборі верховних апостолів Петра та Павла. Це допомогло молоді пізнати цю тему глибше , спостерігаючи за всіма процесами Літургії.

Останньою та, напевне, найвеселішою була лекція з піснелогії. Разом з Іриною Кулик, яка також є ментором Школи християнського аніматора, усі змогли вивільнити свою енергію, співаючи різноманітні пісні. По закінченні лекцій всі разом дружно танцювали банси.

IMG 8103IMG 8105IMG 8106IMG 8110IMG 8111IMG 8112повідомив о. Володимир Наконечний