П'ятниця, 29 березня 2024

Добрими справами повниться світ

Де є добрі люди - там біди не буде, бо людина починається з добра, яке завжди перемагає негаразди. Однак шлях правди непростий і не завжди легкий, проте споконвіку на світі були люди, що приходили у скруті на допомогу, добрі,  чесні, терплячі, щедрі, ті, що творять  маленькі дива. Кожен розуміє і сприймає диво по-своєму, а найбільше віримо в нього у різдвяну пору. Яку радість нам усім дарує свято Миколая! Милосердного добротворця, який вже сотні років народжує в серцях людей щемкі спогади, повертає надію та надихає на позитив. Сьогодні у зматеріалізованому та здеморалізованому світі так важливо продовжити його справу. Для цього необхідно переосмислити живу традицію Церкви й українського народу та навчитися жити цим скарбом. І чудово, що цією ідеєю живе християнська молодь нашої архиєпархії, яка вже сімнадцятий рік поспіль організовувала свято добрих справ, милосердних вчинків та справжнього дива для дітлахів з потребуючих родин, що втілилося в акції  “Миколай про тебе не забуде”.

myk1Це насправді копітка справа, організувати і зібрати щедрі дарунки для понад тисячі дітей з потребуючих родин. Для них це справді велике свято, як і для тих, хто його організовує. Волонтері акції насправді отримують великий урок добра і людяності.

Локація “Фабрики святого Миколая” – це приміщення парафії святого священномученника Йосафата, що на вулиці Лучаківського, 5. У  передсвяткову пору  там витав дух різдвяних свят, взаємодопомоги, любові та добра. Серед мандариново-імбирно-медових ароматів, в неймовірній атмосфері молодечого ентузіазму, творилося добро та милосердні вчинки.

“Фабрика працює у рамках проекту “Миколай про тебе не забуде” спрямованого на те, аби малеча отримала омріяний пакунок щастя. Ми докладаємо усіх зусиль, аби принести свято, радість та віру в диво діткам,  сім'ї яких  через певні  життєві обставини опинилися у скрутному становищі”, прокоментувала  координатор акції Ірина Середюк.

myk3Акція втілилася завдяки небайдужості та жертовності сотень людей. Складники подарунків  - солодощі, канцелярське приладдя, засоби особистої гігієни, іграшки, тощо волонтери збирали всюди, де тільки можливо - це і парафіяльні храми УГКЦ, школи та садочки та індивідуальні жертводавці. 

Окрім того в рамках акції волонтери продавали “миколайчики”. За вилучені кошти організатори докуповували необхідні складники дарунків.

Найказковіша і святкова атмосфера запанувала за кілька днів до свята добра і милосердя. Адже саме в ці дні  волонтери зібрали подарунки згідно віку дітей. У профільних цехах - іграшок, солодощів, канцтоварів було гаряче, гамірно весело.  “Для нашої молоді це і урок і велика нагода, збагнути ті постулати, які вони чують у храмах на Богослужіннях. І це чудова нагода змінити себе, своє серце і навіть життя. Тому, що кожним подарунком - чиясь часом непроста життєва історія, яку Господь посилає цим молодим людям для розуміння, що на дорозі життя можливі різні ситуації і виклики, однак, важливо, аби тоді поруч були ті, хто зможе підтримати та допомогти”, коментує подію референт Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Оксана Шупер.

Окрім дітей з багатодітних та потребуючих родин, волонтери від імені святого доброчинця Миколая відвідали інші категорії осіб. Зокрема очільниця організації “Іскра любові” Валентина Конотопська та волонтери  подарували позитивні емоції та дарунки  мешканцям Петриківського дитячого будинку-інтеррнату, Петриківського геріатричного пансіонату, Будинок милосердя святої Вероніки, центру реабілітації, що по вулиці Стрімкій обласного центру, а також дитячому будинку у селі Лісники, що Бережанщині.

День святого Миколая це чудова традиція, що сповнена чарівним духом, дитячим щастям та вчить всіх безкорисливо обдаровувати тих, кого любимо, про кого піклуємося, так і тих, хто цього потребує. Однак необхідно зазначити, що 19 грудня символічна дата вшанування улюбленого святого, до якого з проханнями про допомогу треба звертатися постійно. Так само як допомагати потребуючим родинам і діткам упродовж року, а не лише на свята.

266386704 617871949448338 1518781869843563404 n267438525 921689555138924 657581105027710740 nmyk2

myk4

Надія ШПОДАРУНОК