Четвер, 18 квітня 2024

У с. Кип’ячка освятили парафіяльний дім

14 листопада архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк з пастирським візитом відвідав парафію УГКЦ в с. Кип’ячка (Тернопільський район). Парох села о. Андрій Козяр спільно із громадою вірних вітав архиєрея перед храм. У привітальному слові він пригадав історію громади та наголосив на значному вкладі, який здійснив митрополит Василій у розбудові даної парафії. Відтак, розпочалося празничне Богослужіння, водосвяття та чин освячення парафіяльного дому.

1636897109842897"Наш Божественний Спаситель, Син Божий Ісус Христос, проповідуючи Добру Новину, вказуючи дорогу, яка веде до вічного спасіння, часто промовляв до людей у притчах, - наголосив у проповіді владика. - Сьогодні ми чули у Святому Євангелію притчу про сіяча, який сіяв зерно, але воно падало у різний грунт і по-різному давало плоди. То зерно - то Слово Боже, слово сіяча. То слово відіграє часто велику роль у житті кожної людини. Не раз людина в горі, нещасті, розпуці, а одне потішливе, а одне дорадче слово стає неначе цілющим бальзамом для зболілої душі і те слово залишається в пам'яті на довгі-довгі роки. Якщо таке велике значення має людське слово, то яке є могутніше Боже слово. Слово Боже живе і діяльне і гостріше від усякого двосічного меча, воно проходить аж до розділу душі і духа, - каже Святе Письмо, а святий Павло називає слово духовним мечем".

Високопреосвященний Василій зауважив, що «у день Зіслання Святого Духа, коли апостол Петро проповідував Боже Слово, коли доказував, що Ісус, якого вони розп'яли є дійсно Син Божий, на якому сповнилися всі пророцтва, то слухаючи те слово Боже 3000 слухачів охрестилися і стали християнами. Слово Боже світ навернуло з поганства на християнство. Слово Боже має таку силу, що воно найбільших грішників впонукає до покаяння, жалю, навернення і святості".

Насамкінець, кир Василій наголосив: «Апостол Яків дає нам таке повчання. Улюблені брати, будьте виконавцями слова, а не лише слухачами, самі себе обманюючи. Бо хто лише слухає слово, але його не чинить, той подібний до чоловіка, що розглядає у дзеркалі обличчя, яке має від природи. Ледве поглянув на самого себе, відійшов і зараз же забув, який він". Не забуваймо, що Боже Слово у Євангелії написане для кожного з нас. Прочитавши Євангеліє, чи почувши проповідь, ми повинні застосувати її до себе і постановити собі зробити щось добре для своєї душі".

пресслужба архиєпархії