Четвер, 18 квітня 2024

Духовенство Козлівського деканату провело благодійну акцію для самотніх літніх людей

У цьогорічний Всесвітній день бідних Папа Франциск закликає християн та уряди всього світу до нагальних дій, оскільки кількість бідних (також і через пандемію) зросла безмірно. Як зазначив Святіший Отець, Ісусові слова «Бідних завжди маєте з собою» є заохоченням «ніколи не втрачати з поля зору нагоди чинити добро».

зображення viber 2021 11 12 09 56 50 564Враховуючи заклик Блаженнішого Святослава про служіння Церкви убогим верствам населення, зокрема неперервній акції "Нагодуй убогого", яка стала конкретним виявом християнського милосердя у кожній парафії нашої архиєпархії, 11 листопада 2021р.Б., з благословення архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка, за сприянням якого була передана матеріальна допомога для геріатрично-реабілітаційного відділення села Денисів (Тернопільський район), яка надійшла від благодійного фонду «Святих Кирила і Мефодія» (м. Айхштет, Німеччина) в особі о. Андреаса Тієрмаєра.

Для даного закладу добродії надали лікарняне ліжко, інвалідні візки, постільну білизну, одяг для людей закладу і працівників, меблі та інші матеріали.

Матеріальну підтримку здійснили через спільноту їмостей Козлівського деканату, які разом з о. деканом Романом Гуком і священниками, на запрошення адміністратора парафії святого Миколая Чудотворця о. Андрія Первусяка, передали для одиноких літніх людей, що мешкають у геріатрично-реабілітаційному відділенні села Денисів, що в Тернопільському районі.

Оскільки спільнота обрала напрямок харитативного служіння, піклування про потребуючих та розвиток соціального служіння на парафіях, тому вияв милосердя є видимим свідоцтвом християнської віри і виразним знаком того, що Церква живе, розвивається та проголошує Євангеліє.

зображення viber 2021 11 12 09 58 48 458зображення viber 2021 11 12 09 59 13 993повідомив о. Остап Луців, пресслужба Козлівського деканату