П'ятниця, 19 квітня 2024

У Козлівському деканаті започатковано спільноту дружин священників

У неділю, 31 жовтня, в свято святого апостола і євангелиста Луки, з благословення архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка, у Козлівському деканаті започатковано спільноту дружин священників.

os3

Зустріч добродійок під духовним проводом о. декана Романа Гука відбулась на теренах Бережанщини, в молитовному місці «Монастирок». Місцевість відома тим, що раніше тут існував монастир отців-василіян, перші згадки про який датуються початком ХVII століттям та припадають на єпископство Київського митрополита Йосифа Велямина Рутського (1574-1637). Сьогодні — це відновлений духовний центр завдяки старання місцевого священика Романа Маслія, вірних с. Лісники та навколишніх сіл.

Отець декан Роман разом із добродійками молилися Молебень до Пресвятої Богородиці, молитовно подорожували Хресною Дорогою, після чого звернувся до їмостей із духовним словом та благословив діяльність спільноти.

Оскільки спільнота обрала напрямок харитативного служіння, то з благословення о. декана Володимира Люшняка, відвідали із гостинцями дім-сиротинець «Дім Світла Христового», що тимчасово розташований у с. Лісники.

За горнятком смачної кави добродійки обговорили напрямки подальшого дієвого служіння у деканальній спільноті.

os1os5os4os2повідомив о. Остап Луців,

прессекретар Козлівського деканату