Середа, 01 травня 2024

У Тернополі відбувся форум лідерів молодіжних парафіяльних спільнот

Стратегічна сесія парафій УГКЦ Тернополя відбулася 2 жовтня в приміщенні Центру наук (площа Героїв Євромайдану, 4). Отці, відповідальні за молодь на парафіях міста Тернополя, студентські капелани, а також молоді люди віком 16-35 років зібралися для переосмислення та напрацювання чітких пасторальних пропозицій та конкретних кроків у молодіжному апостоляті на 2021 – 2022 роки.

x1 1«Дуже жива і цікава дискусія з непростими висновками, іноді болючими, але в усіх бажання рухатись вперед», - розповідає голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк. Священнослужитель представив учасникам доповідь на тему «Маркетинг на служінні Церкви», а, відтак, дав корисні поради у формуванні плану дій на душпастирський рік молодіжного душпастирства.

Формат зустрічі: панельні дискусії, конференція, праця в групах. Координував та ідейним організатором зібранням став заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді о. Роман Демуш, який зокрема представив доповідь «Христос Живий» (Постсинодальний лист Папи Франциска) - як стратегія молодіжного душпастирства католицької Церкви». Співорганізаторами зустрічі виступили отці-декани м. Тернополя Віталій Козак, Роман Ваврух та настоятель Архикатедри о. Орест Павліський.

«Робота в групах була спрямована на пошук ідей – пасторальних пропозицій, - розповідає учасниця Оля Плюсквік, - містила багато дискусій, кожен шукав відповіді на 9 питань: «Чому молодь не ходить до церкви?»,  «Що не задовольняє молодь у Тернополі?», «Які проблеми є?», «Які цікаві ініціативи вже робить Церква?» тощо». Було створено робочу групу з 9 осіб, що будуть спільно опрацьовувати ці питання та займатись плануванням року. В листопаді пройде ще одна зустріч для обговорення попередніх пропозицій з молоддю єпархії, відтак робоча група доопрацює все і в грудні представить пасторальний план на 2022 рік.

x1 2x1 3x1 4x1 5x1 6x1 7о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії