П'ятниця, 19 квітня 2024

Відбулося свято молоді у Козлівському деканаті

8 серпня у с. Городище, Козлівського деканату, Тернопільсько-Зборівської архиєпархїі УГКЦ відбувся з’їзд християнської молоді. Від кожної парафії деканату на урочистість прибули священики, діти та молодь, щоб згідно з традицією раз у році провести радісне молодіжне свято. На запрошення місцевого священника о. Богдана Зінченка на захід прибули священики деканату на чолі з деканом Козлівським отцем Романом Гуком.

kan 02Святкування, яке відбулось на літній сцені біля місцевого будинку культури, розпочалося із спільної молитви за мир в Україні і припинення пандемії, а також Молебня до Христа Чоловіколюбця, який очолив о. декан Роман Гук разом з о. мітратом Романом Гриджуком та священниками деканату.

Голова катехитичної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. мітрат Роман Гриджук, передав усім присутнім на святі особливе привітання і благословення від митрополита Василія Семенюка, а також презентував новий катехизм для молоді «Ми йдем з Христом», закликавши всіх до подорожі, яку пропонує нам Ісус Христос.

Від імені голови комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Ореста Павлівського усіх учасників заходу привітала присутня на святі секретар цієї комісії Оксана Шупер, яка звернулася з привітальним словом до молоді, а також наголосила на фестивалі «Вітер НаДії» і запросила молодь Козлівського деканату відвідати цей фестиваль.

Далі були представлені мистецькі твори від кожної парафії деканату - дитячих та юнацьких колективів, а також сольні номера від дітей.

«Діти старанно готувалися та гарно представили свої номери, - розповідає о. Остап Луців. - В організації з’їзду молоді, о. Богдану активно допомагали жителі села, а особливо — виходець з с. Городище Володимир Гач, який виступив основним спонсором даного заходу, а також добродії села, які приготували солодкі почастунки для молодих обдарувань, за що їм щиро вдячні усі учасники молодіжного свята».

Незабутньої атмосфери святу додали брати-семінаристи і активні аніматори деканату, які зорганізували біля ватри дітей і молодь в іграх, спортивних розвагах, конкурсах і запальних танцювальних бансах. Також діти весело проводили свій час на надувних гірках, батуті, освоювали мистецтво аквагриму і різноманітні майстер-класи.

На завершення свята урочисто запалили ватру, біля якої діти, молодь та усі присутні співали духовних і патріотичних пісень. Декан Козлівський о. Роман Гук щиро подякував пароху села о. Богдану Зінченку, о. Андрію Первусяку, відповідальному за душпастирство молоді у деканаті, священникам, гостям свята, дітям і молоді та усім добродіям за старанну організацію свята молоді у Козлівському деканаті.

прес-секретар Козлівського деканату о. Остап Луців