Четвер, 18 квітня 2024

Паломництво працівників споживчої кооперації та кредитних спілок

З нагоди Міжнародного дня кооперативів у суботу, 3 липня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця»  відбулася XVII професійна проща  працівників Тернопільської, Волинської, Рівненської обласних спілок споживчих товариств, а також працівників кредитних спілок «Вигода» та «Самопоміч».

IMG 0620За доброю традицією паломництво розпочалося процесійною ходою до чудотворного місця, об’єднавши в такий спосіб всіх прочан у велику спільноту. Присутні взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку на подіумі МДЦ очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні адміністратора малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитра Квича та душпастирів з Львівської й Івано-Франківської архиєпархій, що разом зі своїми вірними прибув на прощу до відпустового центру.

У пастирському слові митрополит Василій, роздумуючи над великими чеснотами Пресвятої Діви Марії, доручив Її заступництву усю спільноту працівників кооперативної сфери. «Ми сьогодні зібрались тут, у домі Пресвятої Богородиці, щоб випросити Божої ласки, Божих дарів, для українських родин, для дітей. Просити, щоб Пресвята Богородиця опікувалася вами та благословила вашу нелегку працю», - зазначив архиєрей.

Після Богослужіння архиєпископ сердечно привітав усіх учасників професійного паломництва, що так організовано й чисельно прибули до Зарваниці та подарував пам’ятні ікони голові Тернопільської облспоживспілки  п. Михайлу Лазару, голові Волинської облспоживспілки п. Марті Кандибі, заступнику голови Рівненської облспоживспілки п. Миколі Вознюку , а також головам кредитних спілок «Вигода» та «Самопоміч» п. Петру Матковському  й п. Зоряні Розлуцькій. Опісля відбулося освячення води. Також паломники молилися на Хресній дорозі, відвідали святині Марійського духовного центру.

IMG 0653IMG 0661IMG 0681IMG 0729https://zarvanytsya.org/