П'ятниця, 29 березня 2024

Випускникам Тернопільської семінарії вручили дипломи

Святковим богослужінням та врученням дипломів у Марійському духовному центрі «Зарваниця» завершилося навчання вісімнадцяти випускників Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Урочистості з нагоди завершення непростого шляху до священичого покликання відбулися в суботу, 5 червня. 

IMG 9777За доброю традицією святкування розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку у малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолив  архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Разом з ним співслужили ректор ТВДС о.  Іван Римар,  віцеректор о. Володимир Ковалковський,  викладачі й духівники Тернопільської семінарії. Участь у Літургії  взяли студенти 7 курсу, їх рідні та близькі,  складаючи в цей особливий день подяку Зарваницькій Богородиці  за Її заступництво й покров.

На завершення митрополит Василій побажав випускникам завжди виявляти набожність до Пресвятої Богородиці, адже Вона ніколи не забуває про своїх улюблених дітей, бути ревними та добрими священниками. Також архієрей подякував матерям і батькам за молитву, яку вони складали за своїх дітей та їхні покликання. Після Богослужіння відбулося вручення дипломів та привітання випускників.

IMG 9618IMG 9740https://zarvanytsya.org/