Субота, 20 квітня 2024

У Зарваниці проходять реколекції для священників

Цими днями у Марійському духовному центрі «Зарваниця» проходять реколекції для священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Їх очолює єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Слухають науки душпастирі з різних парафій УГКЦ Тернопільщини. У трьох турах духовних вправ, які тривають з 31 травня по 9 червня, візьмуть участь понад 300 отців.

зображення viber 2021 06 03 20 34 02

Кир Теодор представив слухачам 6 наук на тему св. Йосиф Обручника, ставлячи його постать, як взірець у священничому служінні. Були виділені батьківські риси, милосердя, здатність слухати, послух, здатність прийняти іншого, творча відвага, працьовитість, смирення, - їх проповідник вважає надважливими у душпастирському служінні. Науки архиєрей побудував на основі Апостольського листа Святішого Отця Папи Франциска «Patris Corde» з нагоди 150-ї річниці проголошення св. Йосифа покровителем Вселенської Церкви.

Священики, з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка, моляться щоденно церковне правило, вервицю, Хресну дорогу, служать Святі Літургії. Духовні вправи, за традицією, проводять задля духовного-морального вдосконалення священиків та обміну досвідом, архиєпископ і митрополит Василій щоразу запрошує досвідчених проповідників та активних душпастирів УГКЦ.

зображення viber 2021 06 02 09 47 14пресслужба архиєпархії