П'ятниця, 19 квітня 2024

Військовий капелан о. Микола Квич взяв участь у міжконфесійному семінарі “Зцілення душевних травм”

З 11 до 14 травня в Пущі Водиці, що неподалік Києва, проходив Міжконфесійний науково-практичний семінар “Зцілення душевних ран. Як Церква може послужити людям”. Захід був організований Українським та Американським біблійними товариствами.

183074921 522281695587337 2331489800275966487 n 750x440.jpg.pagespeed.ce.6K22EUxowzВід Української Греко-Католицької Церкви на цей семінар прибули працівниці Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ Наталія Дубчак та Тетяна Височан, військовий капелан Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Микола Квич та практичний психолог Галина Дерев’янко, які працюють з групами психологічної підтримки та взаємодопомоги родин військовослужбовців та полеглих воїнів.

Під час занять методом праці в групах учасникам семінару були розкриті питання про причини страждань і стан людини під час скорботи,  про те, як допомагати людям, що зазнали душевних травм. Окрему увагу приділили проблемам суїциду, домашнього насильства, залежностей, обговорили питання про важливість прощення.

“Даний курс надає великий ресурс для праці з особливою категорією людей, що зазнали душевних ран, він відкриває духовні аспекти зцілення від болю, базуючись на Святому Письмі, а це є дуже корисні знання для роботи у цьому напрямку”, – поділився враженнями від заходу о. Микола Квич.

На завершення тренінгу від Інституту зцілення травм учасники отримали сертифікати фасилітатора 1-го модуля з класичної програми “Зцілення душевних травм”, що уповноважують виконувати відповідні обов’язки.

 

повідомляє пресцентр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ