Субота, 20 квітня 2024

Третя група капеланів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії проводить духовну місію у зоні бойових дій

Цими днями священники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Євген Флиста, о. Мирослав Худяк та о. Андрій Чернецький здійснюють душпастирську опіку воїнів в зоні бойових дій на території Луганщини. Отці духовно підтримують військових, правлять Святі Літургії, уділяють Святі Тайни.

vg4«На проханням командування ОСС нашим завданням, насамперед, є морально-психологічна підтримка військовослужбовців, а також і духовна опіка, - розповідає о. Євген Флиста. - Неодноразово ми приїжджали до наших захисників і це стало причиною довіри до Церкви і особливої приязні військових до капеланів».

В перші дні перебування отці мали змогу молитися Молебень до Богородиці у каплиці Покрови Пресвятої Богородиці в одному підрозділі Луганщини та зустрітись з Героєм України Василем Божком. «Дуже скромний, але, водночас, подиву гідний молодий чоловік, котрий зробив майже неможливе - зупинив танкову атаку бойовиків і також особисто знищив 3 танки», - каже о. Флиста.

Священники при координації з Військовою Комендатурою відвідали більше двох десятків позицій різних батальйонів і бригад, що на Луганщині. Відслужили Святу Літургію, під час якої багато військових приступили до Сповіді і прийняли Святе Причастя. Також молилися за бійців батальйону «Збруч», який святкував 7-у річницю від дня заснування.

Водночас отці доставили військовим смаколики з Тернопілля. При підтримці митрополита Василія Семенюка і священників єпархії, а також Великобірківського деканату, нашим захисникам було доставлено 1.5 тонни різного роду продуктів, а саме: вареники, паски (200шт), яйця (4000шт), печиво, консервації, засоби особистої гігієни.

vg1vg2vg5vg6vg3пресслужба архиєпархії