Четвер, 18 квітня 2024

Митрополит Василій візитував парафію с. Остап’є

4 травня, у Світлий вівторок Великоднього тижня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк здійснив душпастирський візит на парафію св. Архистратига Михаїла с. Остап’є, Підволочиського деканту. Архиєпископ очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужив настоятель храму о. Михайло Буртник та священники деканату.

ost 03У духовному зверненні кир Василій говорив на тему євангельського читання Світлого вівторка про зустріч Ісуса Христа з учнями по дорозі до Емауса. Відтак, зазначив, що у місяці травні – час особливої молитви до Пресвятої Богородиці. Тому закликав вірних якомога частіше збиратися на Молебні – маївки, що випрошувати у Матері Божої заступництва та потрібних ласк. «Жити під проводом Богородиці – це завжди впевнено іти дорого до Ісуса», - наголосив архиєрей.

Цього дня високопреосвященний Василій здійснив Чин освячення новозбудованого духовно комплексу, каплиці і фігури Христа-Спасителя, а також пам’ятної дошки візитації і благословення вірних. «Для нас це день був по-особливому знаковим, адже ми відновили пам'ять про подію 120-тирічної давності, коли нашу парафію візитував блаженної пам’яті митрополит Андрей Шептицький, - розповідає о. Михайло Буртник. – Саме тоді, 24 вересня 1901 року, праведний митрополит Андрей також візитував наш храм та залишив пам’ятну дошку зі своїм підписом, яка по сьогодні у нас зберігається».

Духовний комплекс збудований на пожертву Володимира Лейцуся та його сім’ї. Владика Василій подякував меценату, а також благословив і спілкувався зі старостою села Марією Попівчак та завучем школи Марією Попівчак. Традиційно у ході візиту відбулося ознайомлення з потребами громади, благоустроєм храму та привітання парафіян з Великодніми празниками.

о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії