Четвер, 18 квітня 2024

Про реалізацію молодіжних державних програм та душпастирство молоді в Церкві говорили в Зарваниці

У Квітну неділю, коли в УГКЦ в особливий спосіб відзначаємо День молоді, відбулася дружня зустріч заступниці міністра молоді та спорту України Марини Попатенко та заступника голови Патріаршої комісії у справах молоді отця Романа Демуша.

photo5202090172060119815― Ця зустріч відбулася з нагоди заходів, приурочених до відзначення молодіжної столиці у Тернополі. Ми обговорили можливості співпраці в межах реалізації молодіжних державних програм та душпастирства молоді в Церкві. Також обмінялися думками щодо спільних ідей нового Закону «Про молодь», який зараз на обговоренні, та стратегії молодіжного душпастирства Церкви, висвітленого у постсинодальному листі Папи Франциска ― «Христос живий», ― розповів отець Роман Демуш.

Крім того, обумовили інтегрування програми «Молодіжний працівник» у навчальну програму для священників курсу «Молодіжний апостолят парафії», який успішно впродовж кількох років реалізовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.

Також чимало уваги приділили обговоренню Молодіжного фестивалю «Вітер На-Дії», який відбуватиметься цьогоріч у вересні. Окрім цього, погодили участь Марини Попатенко у «Форумі відповідальних людей» та можливість залученості до інших проєктів молодіжного душпастирства.

Марина Потапенко та отець Роман Демуш разом із керівницею Управління сім‘ї, молоді та захисту дітей Тернопільської міської ради Христиною Білінською обговорили напрями проведення Всеукраїнського молитовного сніданку в Тернополі у межах акцій «Молодіжна столиця України».

Напередодні заступниця міністра молоді та спорту здійснила приватне паломництво у Зарваницю, де також ознайомилася з процесом будівництва та концепцією творення Католицької академії.

У Квітну неділю всі учасники кількаденних переговорів приєдналися до майстер-класів із писанкарства й урочистостей в Архикатедральному соборі НЗПБ Тернополя з нагоди 75-ліття відновлення діяльності Спілки української молоді в діаспорі.

 

Наталія Павлишин