П'ятниця, 29 березня 2024

Концепцію розвитку освіти шукають у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії

18 березня в приміщенні курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбулася зустріч з голови патріаршої комісії у справах освіти та виховання УГКЦ о. Петра Майби з відповідальними у сфері освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії п. Анною Зварич та о. Іваном Зозулею.

br1У ході зібрання відбулося обговорення концепції розвитку освіти, виклики, які стоять перед освітянами у сучасних обставинах. Учасники зустрічі запланували провести формаційні зустрічі для священнослужителів, які відповідальні за освітні справи в деканатах, говорили про потребу відповідної формації для семінаристів останніх років навчання.

Благословив учасників зібрання преосвященний владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський. Кир Теодор наголосив на важливості формації вчителя та особистості дітей на християнських цінностях і співпраці Церкви та держави у сфері освіти. Відтак, від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка благословив функціонування комісії.

br3прес-служба архиєпархії

повідомив о. Іван Зозуля