П'ятниця, 29 березня 2024

Владика Теодор Мартинюк: «Наші військові найкраще знають ціну життя»

Про це сказав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк 17 лютого під час урочистої зустрічі військовослужбовці 44-тої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, які повернулися із зони ООС додому.

dsc02527«Наші військові найкраще знають ціну життя, бо вони цінують життя своє, а особливо тих, хто є поруч в найскладніших обставинах життя – на війні, - звертаючись до військовослужбовців зазначив кир Теодор. - Наші бійці вчать нас мирних жителів, як потрібно цінувати життя».

Владика Теодор пообіцяв воїнам-артилеристам підтримку і молитву Церкви за них та їхні родини, запевнив у близькості капеланів, кажучи: «Ви завжди можете розраховувати на наших капеланів».

Прибулих військових замінять там їхні колеги, які виконуватимуть завдання із забезпечення охорони громадського порядку. За успішне виконання поставлених завдань та відвагу військовослужбовців нагородили нагрудними знаками та подяками.

До слова, 44 окрема артилерійська бригада була створена у вересні 2014 р. в м. Яворів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Уже на початку 2015 року вона отримала пункт постійної дислокації в м. Тернопіль на базі розформованої у 2013 році 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади.

dsc02485о. Олег ХАРИШИН,

прес-служба архиєпархії

світлини http://www.oda.te.gov.ua/