Четвер, 18 квітня 2024

Сьогодні з пастирським візитом митрополит Василій відвідав Покропивну

Сьогодні, 12 лютого, у день празника святих трьох святителів, великих архиєреїв Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого, парафію Різдва Пресвятої Богородиці с. Покропивна (Козлівський деканат) візитував архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Відбулася Архиєрейська Свята Літургія, на якій владиці співслужили декан Козлівський о. Роман Гук, ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар та настоятель храму о. Іван Гуменюк.

cvi 13 resizeУ ході візиту архиєрей здійснив Чин освячення нового парафіяльного дому, де відтепер проживатиме священник та відбуватимуться парафіяльні заходи, а також священничих риз, які вірні подарували о. Івану Гуменюку з нагоди його 30-тиліття. Кир Василій також привітав отця з ювілеєм та відзначив грамотою.

У духовному слові високопреосвященний Василій говорив про Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого: «Задумаймося над життям цих трьох святих, котрі мали добре забезпечення, походили з багатих родин, здобули високу освіту, мали успіхи у своїй пізніший праці, котрим світила висока кар'єра у світі, - й усім цим вони породили, стали духовними людьми. Вони проповідували слово Боже, дотримувалися строгих постів, мешкали певний час у пустелі, були на самоті, одягалися в просту одежу, були переслідувані, гнані, терпіли погрози смерті, але не відступили від Божої любові, не боялися бути інакшими між людьми.

Три святителі не піддавались навіть невинним розвагам, не кажучи про ризики наразитися на грішні практики. Ось що значить правильне та святе виховання, котре вкладали батьків дитячий серця. Так багато залежить від батька та матері, які дбають про праведних християнське виховання своїх дітей і самі служать добрим прикладом у цьому», - підсумував архиєрей.

Насамкінець брати-семінаристи колядували і виконували патріотичні пісні.

о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії