Четвер, 28 березня 2024

Митрополит Василій очолив Богослужіння з нагоди Нового року

Вже традиційно кожен Новий рік у Зарваниці зустрічають з подякою Господеві за всі блага, якими Він наділив нас у минулому році та молитвою за щасливий початок прийдешнього. Важливо в час пандемії та війни на Сході України, всю надію покладати на Всевишнього, просити у Нього добра й щастя для рідної землі.

Не став винятком 2021 рік, який у Марійському духовному центрі зустріли спільною урочистою Божественною Літургією. Очолив Богослужіння сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Микола Медюх спільно з заступником голови Комісії у справах родини нашої архиєпархії о. Михайлом Паньківим, сотрудником храму Новомучеників українського народу і духівником ТУСК «Обнова» о. Володимиром Дарморосом, адміністратором парафії с. Золота Слобода о. Остапом Луцівим. Сотні вірних єдналися у спільній молитві за допомогою онлайн-трансляції.

1 січня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив подячну Архиєрейську Літургію, у співслужінні ректора Марійського духовного центру о. Володимира Фірмана, о. Миколи Медюха та о. Володимира Дармороса.

«Радію, що ми всі зустрічаємо Новий рік у храмі зі Службою Божою,  Святим Пречастям, молитвою і просимо в Бога правдивого щастя один одному. Того щастя бажаю і вимолюю в Господа для нас усіх. Також хочу, щоб ми подякували Богові за всі ласки, одержані у прожитому 2020 році, а найбільше попросили у Нього миру, спокою для України» - наголосив архиєпископ Василій у пастирському слові.

Участь у молитві взяли паломники, які прибули до святого місця. Особливо приємно, що разом з митрополитом в цей день молилася українська молодь, члени товариства студентів-католиків «Обнова», які новий 2021 рік зустріли у Зарваниці, під покровом Зарваницької Богородиці. На завершення архиєпископ подякував священнослужителям та вірним, які творили молитовну спільноту, і побажав усім великої любові та правдивої радості, яка наповнює життя.

прес-служба Марійського духовного центру