Четвер, 18 квітня 2024

У Тернополі стартувала благодійна акція «Миколай про тебе не забуде»

19 листопада владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, благословив початок благодійної акції «Миколай про тебе не забуде», яку щороку проводить Тернопільсько-Зборівська архиєпархія для потребуючих дітей Тернополя. У приміщенні «Фабрики св. Миколая» при парафії УГКЦ св. Йосафата (масив «Дружба») єпископ благословив та відзначив працю волонтерів, побажав з користю провести час, творячи діла милосердя, бути справжніми помічниками святого Миколая та здійснити мрії дітей.

mk1

«Святий Миколай особливо піклувався про тих, кому бракувало миру і тепла, - наголосив кир Теодор, звертаючись до присутніх. - Він це робив таємно, делікатно, ввічливо. В наш час він продовжує діяти, адже він має своїх помічників! У Тернополі його друзями є ви, хлопці і дівчата, що нині розпочинаєте акцію "Миколай про тебе не забуде".

З благословення нашого митрополита Василія Семенюка ви зібралися тут, на "Фабриці св. Миколая", щоб приготувати подарунки, які принесуть тепло, радість і мир молодшим нашим друзям, які дуже на них чекають. Можливо це буде єдиний раз у році, коли через ці подарунки у їхніх маленьких серцях засяють промінчики любові, уваги, радості. Ви, дорогі волонтери, присвячуєте свій час для дуже важливої справи, бо ж допомагаєте св. Миколаю і в цьому році завітати до всіх тих, хто на нього чекає!»

Нагадуємо, що завдяки зусиллям волонтерів та членів комісії у справах молоді, напередодні празника св. Миколая, 18 грудня, близько 1500 тисяч потребуючих дітей отримують подарунки. Десятки молодих людей працюють на «Фабриці св. Миколая», де готуються пряники, які у рамках благодійності вже продаються при парафіях УГКЦ. За виручені кошти будуть придбані необхідні складники для подарунків дітям.

Організатори запрошують вірних та людей доброї волі долучатися до акції, допомагати працею, або через складанням пожертв у спеціальні банки, які з благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка перебувають у кожному храмі УГКЦ Тернополя.

mk2mk3зображення viber 2020 11 21 17 50 06прес-служба архиєпархії