Вівторок, 16 квітня 2024

Храмовий празник у с. Ігровиця

27 жовтня вшановується пам’ять преподобної Параскевії Терновської (Сербської). У цей день своє храмове свято відзначає греко-католицька громада села Ігровиці Тернопільського району Тернопільської області. Церква у селі побудована за проєктом англійського архітектора ще наприкінці ХІХ ст. (1888 р.) за сприянням парафіяльної громади, меценатів та отця-настоятеля Романа Дутчака вже декілька років ведуться будівельні роботи по реконструкції храму.

du 05Цьогорічне святкування престольного свята в Ігровиці припало на неділю 25 жовтня. Урочиста Божественна Літургія, святковий молебень із обходженням навколо храму, освячення води та відреставрованого знаку розп’яття біля церкви зробили цей день по-справжньому радісним та особливим. На наше свято завітав архиєписком та митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Його душевна та щира провідь, його благословення мирян стали воістину надзвичайними. Під час святкового богослужіння в Ігровиці було піднесено особливі молитви за українських воїнів, за мир та спокій в Україні, за закінчення пандемії, за здоров’я кожного.

Привітати отця-настоятеля парафії прп. Параскевії Терновської Романа Дутчака та розділити з громадою радість престольного свята прибули: митрофорний протоієрей Роман Гриджук, отець-архидиякон Володимир Вінтонюк, отець Олег Сковерський, який уже рік є сотрудником нашої парафії.

du 11На жаль, через карантинні обмеження, цьогоріч на празник до Ігровиці не з’їхалося так багато вірних з сусідніх і навіть далеких місцевостей, як це буває зазвичай. Проте вони разом з нашою парафією духовно проживали цей день.

Престольне свято, яке кожна парафія відзначає раз у рік, є надзвичайно важливою подією, оскільки воно несе місію єднання: єднання в родині, громаді, країні. Беззаперечно, будь-яка велика справа починається з віри, надії та любові! У цей нелегкий час пандемії, який переживаємо всі разом, дуже важливо розуміти і пам’ятати, що ми не самі, що Господь завжди з нами, Він ніколи нас не залишає нас ні в свято, ні в будень, ні в щасті, ні в горі! Ми повинні бути вдячні за кожен прожитий день свого життя.

Ольга Шульган,

жителька Ігровиці, викладач коледжу

світлини Оксана Качан