Четвер, 25 квітня 2024

Митрополит Василій Семенюк здійснив Чин похорону отця-мітрата Івана Сивака

19 жовтня у Теребовлі архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив Чин похорону отця-мітрата Івана Сивака. Близько 20 священників, парафіяни та родина зібралися у подвір’ї храму св. Миколая Чудотворця, щоб вшанувати померлого та творити молитву за упокій його душі. У прощальному слові архиєпископ Василій висловив щирі співчуття родині покійного.

i1Народився о. Іван Сивак 18 січня 1952 року в с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області, тут і закінчив школу. Ієрейські свячення отримав від 28 грудня 1978 року. Служив в с. Торське Заліщицького району, пізніше в с. Довге Теребовлянського району.

З 1993 по 2018 роки – парох церкви святого отця Миколая в м. Теребовля. З 1993 по 2013 рр., впродовж 20 років, був деканом Теребовлянського деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Нагороджений нагрудним золотим хрестом з прикрасами.

У 1997 році нагороджений мітрою з рук Патріарха і Кардинала Мирослава Івана Любачівського за особливі заслуги в розбудові і підтримці Марійського духовного центру в с. Зарваниця. В 2004 році нагороджений патріаршою грамотою.

Виконував уряд голови комісії в справах сім’ї та подружжя Тернопільсько–Зборівської архиєпархії УГКЦ. Був духівником Теребовлянської «Просвіти», спільнот «Української молоді – Христові», братств «Матері Божої Неустанної Помочі» та «Апостольства молитви», автором книг, духовних публікацій та проповідей.

i2i3i4прес-служба архиєпархії