Субота, 20 квітня 2024

В Архикатедрі УГКЦ Тернополя відбувся катехитичний онлайн проект «Альтернативна п’ятниця»

З благословення адміністратора Архикатедрального Собору УГКЦ Тернополя отця Ореста Павліського священнослужителі успішно реалізували цими днями другий цикл катехитичного проекту для молоді «Альтернативна п’ятниця». Після циклу катехизаційних наук про Символі Віри, що реалізовувався трохи раніше, у нещавдавніх зустрічах молодих людей ознайомили із вченням Католицької Церкви про Сім Святих Таїнств.

зображення viber 2020 04 27 09 43 15«Первісно проект задумувався та розпочався, як альтернативна пропозиція для молоді провести вечір п’ятниці у храмі на молитві, слуханні катехизацій, частуваннях. Однак, пандемія та карантинні обмеження внесли свої корективи і, зберігши нагоду спілкування з молоддю, священнослужителі відтепер реалізовують «Альтернативну п’ятницю» в форматі онлайн трансляцій у соціальній мережі Instagram», - говорить модератор проекту отець Роман Демуш.

зображення viber 2020 04 27 09 40 28Впродовж семи п’ятниць священники Архикатедрального Собору виходили в ефір та спілкувалися з молоддю в онлайн режимі про Сім Святих Таїнств, розкриваючи їх богословський, літургічний та канонічний аспекти. Священники відповідали на актуальні запитання молоді в режимі онлайн та в форматі Instagram блогу. Так, наприклад, відповіді на запитання про Таїнство Подружжя прийшлось розділити аж на три цикли, бо зацікавленість молоді тут – наябияка (було поставлено близько ста запитань).

Слід зауважити, що, не зважаючи на обмеження живого спілкування, успішність проекту проявилася в тому, що з нього скористало кілька сотень молодих людей. Вже невдовзі на молодь Тернополя чекає третій цикл «Альтернативних п’ятниць», про що буде проанонсовано.

зображення viber 2020 04 27 09 40 32повідомив о. Роман Демуш