П'ятниця, 19 квітня 2024

У неділю по Богоявленні митрополит Василій очолив Богослужіння у Зарваниці

У неділю, 26 січня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.  Йому співслужили адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о.-мітрат Дмитро Квич та сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Ярослав Новіцький.

IMG 1547У своєму пастирському слові митрополит Василій роздумував над життям Івана Хрестителя, який «своєю праведністю перевищує усіх людей» та звернув велику увагу на значенні покаяння у житті християнина, наголосивши, що «Свята Тайна Покаяння стала єдиною брамою, якою грішник може дістатися до неба».

«Чи гріх робить людину щасливою? Ні! Він може лише на хвилину дати задоволення, але після цього прийдуть докори сумління, неспокій, аж поки не позбудемося цього гріха. А допомогою в цьому є щира сповідь, - зазначив архиєпископ і закликав усіх, - старатися уникати гріхів, часто сповідатися з них, приймати Ісуса до свого серця, бо це є запорукою нашого вічного спасіння».  

Після Літургії митрополит Василій щиро привітав усіх паломників, які прибули до святого місця, закликав усіх щоденно молитися за спокій та мир в Україні.

IMG 1528IMG 1596https://zarvanytsya.org/