П'ятниця, 26 квітня 2024

Отець-доктор Василь Корендій видав книгу про Таїнство Єлеопомазання

З благословенням архиєпископа і митрополита Тернопільсько–Зборівського УГКЦ Василія Семенюка вийшла друком книга о.-доктора Василя Корендія, судового вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, під назвою «Таїнство Єлепомазання та душпастирство хворих згідно Кодексу Канонів Східних Церков і Партикулярного права Української Греко Католицької Церкви». 

IMG 6907Представлена автором монографія, стосується сфери канонічного права. Основна мета – показати роль Святого Таїнства Єлеопомазання та душпастирства хворих згідно з нормами канонічного права, вміщеними  у Кодексі Канонів Східних Церков і Партикулярному праві Української Греко – Католицької Церкви. Досі в українській канонічно – богословській літературі не було жодної цілісної монографії на дану тему.

Наукове дослідження зосереджено на аналізі документів загального церковного та партикулярного права. Зібраний у праці науковий матеріал допоможе знайти відповіді на актуальні питання, щодо розуміння та сприйняття хвороби і терпіння. Запропонована праця послужить хворим особам та їх душпастирям отримати знання на тему прав та обовʼязків, які випливають з економії спасіння.

Актуальність цього дослідження дозволить краще знаходити відповіді на питання, повʼязані із душпастирством хворих, особливо в сьогоднішньому ліберальному світі, де пропагується так звана «культура смерті», яка представляється у вигляді спонукання до самогубств та евтаназії.

Через брак християнсько – катехитичної та канонічної освіченості зроджується безліч запитань, сумнівів і надуживань у трактуванні хворих.

Дана праця стане допомогою для тих, хто досліджує тему Святих Таїнств в площині церковного права, а для зацікавлених – послужить поглибленням знань та кращого розуміння і сприйняття осіб, які хворі, страждають через старість та їх місії в Церкві.

Зібраний та опрацьований матеріал в жодному разі не претендує на вичерпність в дослідженні даної проблематики. Сподіваємось, що він послужить душпастирям, катехитам, капеланам лікарень та лікарям в кращому служінні хворим особам. Охочим придбати видання слід звернутися за телефоном 0965419702.kor1

прес-служба архиєпархії