Четвер, 25 квітня 2024

У Козлівському деканаті відбулося свято молоді

Цими днями у с. Мала Плавуча, Козлівського деканату, Тернопільсько-Зборівської архиєпархїі УГКЦ відбувся з’їзд молоді. Від кожної парафії деканату на урочистість прибули священики, діти та молодь, щоб згідно з традицією раз у році провести радісне молодіжне свято.

f1

На запрошення місцевого священника о. Олександра Лісецького на захід прибули священики деканату на чолі з деканом Козлівським отцем Романом Гуком. Святкування, яке відбулось на літній сцені місцевого стадіону, розпочалося із спільної молитви і благословення. Усіх учасників заходу привітав голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Орест Павлівський, який передав усім присутнім на святі особливе привітання від митрополита Василія (Семенюка).

Священники, а також учасники молодіжного заходу, на початку виконали гімн деканату, слова і музику якого спеціально до свята написали жителі с. Будилів Світлана і Віра Лісовські. Далі були представлені мистецькі твори дитячих та юнацьких колективів, а також сольні номера від дітей.

«Діти старанно готувалися та гарно представили свої номери, - розповідає о. Остап Луців. - В організації з’їзду о. Олександру активно допомагали генеральний директор ПАП "Явір" Завітій Богдан Миколайович та молодь села, за що їм щиро вдячні усі учасники молодіжного свята».

На початку виступів молодих виконавців, а також і опісля них, усіх присутніх радо вітали мелодії сільського духового оркестру. Усіх гостей свята щиро пригощавали: Гніздюх Степан - який запрошував усіх бажаючих посмакувати смачною рибною ухою, а також добродії села, які приготували солодкі почастунки для молодих обдарувань.

Незабутньої атмосфери святу додали брати-семінаристи, які зорганізували біля ватри дітей і молодь в іграх і запальних танцювальних бансах. Декан Козлівський о. Роман Гук щиро подякував о. Олександру, священникам, ПАП "Явір", дітям і молоді та усім добродіям за старанну організацію з’їзду.

f2f3f4повідомив прес-секретар Козлівського деканату о. Остап Луців