П'ятниця, 19 квітня 2024

У Зарваниці відбулася І проща спільноти «Українська молодь Христові»

29 червня до Марійського духовного центру «Зарваниця» з’їхалися представники діючих осередків спільноти «Українська молодь – Христові» УГКЦ на І прощу. Паломництво, яке було приурочена 150-ій річниці від дня народження блаженної пам’яті о. Климентія Шептицького, зібрали близько 340 представників з Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей [повний фоторепортаж].

a5Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Йому співслужили священики-духівники УМХ. Архиєрей закликав молодь просити у Бога духовний дарів та найбільше вічного життя [відеозапис проповіді]:

Перед Святим Причастям відбулося складання присяги на вірність Христові та Його Церкві, значення якого пояснив духівник ГО "УМХ" о. Олег Харишин. Відтак, відбулися «читання Шептицького», під час яких усі роздумали над важливими тематиками послань і творів митрополита Андрея Шептицького та його брата Климентія. Після ділення в групах, відбулося підбиття підсумків та обмін думок.

Концерт духовної пісні на співочому полі став особливою родзинкою програми прощі, адже у ньому свою творчість представили гурт «Зорі-Роси» під керівництвом о. Тараса Рисея, гурт семінаристів Дрогобицької семінарії «Quo Vadis» та лідер гурту «Метаноя» семінарист Іван Височанський.

Завершилася проща Молебнем до Пресвятої Богородиці перед її чудотворною іконою за всіх членів УМХ, меценатів та організаторів прощі.

Проща відбулася з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) за організацією молоді та провідників двох осередків УМХ м. Тернополя Ірини Винярської, Юлії Горішної та координатора УМХ в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ірини Драгущак.

a1a3a4a2a12a7a6

a10a9a13

a11a8прес-служба архиєпархії