Вівторок, 16 квітня 2024

У Козлівському деканаті відбувся фестиваль різдвяних колядок і вертепів «Різдво у серці»

12 січня в смт. Козлів священики Козлівського деканату на чолі з о.-деканом Романом Гуком організували концерт «Різдво у серці», на якому окремі виконавці, музичні колективи та ансамблі з сіл деканату представили свою майстерність у виконанні колядок та вертепних дійств.

1

У зверненні до присутніх декан о. Роман Гук дякував кожному за участь та зберігання українських різдвяних традицій. «Пошана до традицій — це пошана до наших предків. Українська пісня і коляда - це наші традиції, які ми повинні оберігати, шанувати та навчати наших дітей і онуків щоб передати майбутнім поколінням ».

13 січня отці деканату відвідали Марійський духовний центр Зарваниця. Священики зустрілися із владикою Василієм (Семенюком), архиєпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським, та колядою і різдвяними віншуваннями привітали його з іменинами.

Як зазначає о. Остап Луців, адміністратор парафії с. Золота Слобода, «у деканаті існує колектив священиків, у якому кожен грає на якомусь музичному інструменті. У часі різдвяних свят ми збираємося разом, відвідуємо наших вірних та вітаємо із величною подією Різдва нашого Господа».

2

45

о. Остап Луців, прес-служба Козлівського деканату