П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій благословив вірних на щасливий Новий рік у Зарваниці

У неділю, 13 січня, та понеділок, 14 січня, в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулися святкування з нагоди Нового року та празника св. Василія Великого. Сотні паломників прибули, щоб помолитися та просити в Бога благословення на 2019 рік, а також взяти участь у традиційному фестивалі колядок та вертепів.

iu1

Святкове Богослужіння очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні владики Дмитра (Григорака), єпарха Бучацького, та єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора (Мартинюка). Високопреосвященний Василій вітав вірних з прийдешнім святом Нового року, подякував Богу за досягнення та благословення у 2018 році та закликав кожного не покладати рук у розбудові української державності.

У ці дні владика Василій отримував привітання з нагоди іменин від численних осіб. Так, зокрема, працівники курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії на чолі з єпископом-помічником Теодором (Мартинюком) привітали архиєрея та побажали доброго здоров’я для плідного служіння на благо Божого люду. Від імені Бучацької єпархії вітав кир Дмитро (Григорак) з працівниками курії, священиками та вірними.

Після опівночі відбулася вистава «Меланка», яку представили семінаристи Тернопільської духовної семінарії.

iu2

прес-служба архиєпархії