Вівторок, 16 квітня 2024

У Словенії відбулася зустріч представників Марійських духовних центрів Європи

У святому місці Брезє, що у Словенії, з 25 по 28 вересня відбулася зустріч ректорів «The European Marian Network». На даний час в Європейський зв'язок Марійських духовних центрів входять 22 святих місця.

IMG 6558З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) Марійський духовний центр Зарваниця представили о. доктор Іван Січкарик, референт зовнішніх зв’язків Тернопільсько-Зборівської   архиєпархії, о. Ігор Засійбіда, адміністратор МДЦ Зарваниця, та п. Богдан Буртак, мирянин і меценат.

IMG 6473Ректор Марійського центру у Брезє о. Роберто Бахчіч (Roberto Bahcic) привітавши учасників зустрічі, дав можливість особисто кожному зустрітися із живим свідком чудесного оздоровлення, сестрою Тончкою Крайник, яка на 87 році життя перебуває у доброму здоров’ї та ділиться з іншими радістю, що Бог через Марію доторкнувся до неї.

Надзвичайно промовистою була зустріч з Головою Папської ради з Нової Євангелізації архієпископом Ріно Фізікеллою (Rino Fisichella), на якій обговорювалася тематика: «Роль святих місць у Церкві». Він зазначив, що Санктуарії є місцем спокою і миру, куди люди приходять у різні етапи свого життя. Також архиєпископ наголосив на важливості супроводу паломників та необхідності пояснення всього того, що відбувається під час паломництва у святому місці.

Делегація з України представила ректорам опис діяльності та пасторального служіння Марійського духовного центру Зарваниця. Наступна зустріч у 2019 р. відбудеться в святому місці Левоча, що у Словаччині.

IMG 6601IMG 6604До слова, знамениту ікону Марії з Ісусом написав художник Леопольд Лайєр приблизно у 1814 р. Перебуваючи в тюрмі, художник молився до Пречистої Діви про своє звільнення і пообіцяв намалювати ікону Божої Матері та подарувати її церкві в Брезє. Вийшовши з тюрми художник дотримав свого слова. З того часу, як ікону розмістили у церкві, і почалися чудесні зцілення. Звертаючись у молитвах до Пречистої Діви люди стали називати ікону «Маріє, помагай».

 

https://zarvanytsya.org