П'ятниця, 26 квітня 2024
У Зарваниці відбудеться школа християнського життя і євангелізації
П’ятниця, 12 Серпень 2016

З благословення Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Теодора (Мартинюка) з 12 по 22 серпня у Зарваниці вперше відбудеться Літня сесія Тернопільської філії Школи Християнського Життя і Євангелізації Пресвятої Діви Марії з Назарету Матері Церкви.

ШХЖЄ – це формаційний курс, який спрямований на поглиблення особистих відносин людини з Богом, а також має на меті готувати до служіння для допомоги душпастирям християнських лідерів серед мирян. Загалом, навчання у школі триває 6 років за такими напрямами:

0 ступінь – керигма, основи християнської віри;

1 ст. – учнівство, родина;

2 ст. – звільнення;

3 ст. – спільнота;

4ст. – служіння, євангелізація;

5 ст. – містика католицької церкви, внутрішнє життя з Богом.

Один рік навчання у ШХЖЄ включає 3 вікендові сесії (осінь, зима, весна) та 10-12 днів літньої сесії.

Школа була заснована близько 18 років тому, директором школи є о.Петро Куркевич, священик ордену Братів Менших Капуцинів. На сьогодні філії ШХЖЄ є у багатьох містах України (Красилів, Вінниця, Івано-Франківськ, Київ, Одеса, Мукачево, Львів, Кам'янець-Подільський, Чортків, Тернопіль, Чернівці, та ін.), а також у понад 12 країн Європи.

ШХЖЄ організовує також реколекції для школярів Oasis та для студентської молоді РУАХ. У рамках школи діють реабілітаційні центри та проводяться різні заходи спільно з парафіями УГКЦ.

До участі у літній сесії, яка відбудеться у Зарваниці запрошуємо усіх бажаючих, віком від 18 років. У програмі сесії: щоденна Літургія, конференції, зустрічі у малих групах, роздуми над Святим Письмом, знайомство з різними видами молитви, загалом, - відпочинок душі і тіла.

Умови проживання - 2 та 3-х місні номери, душ та туалет є в кожному номері. В особливий спосіб запрошуємо подружжя. Вартість перебування: 1750 грн. Для батьків з дітьми можливі знижки. Якщо малеча спить та харчується з мамою (татом) і не займає окреме місце, то для неї перебування - безкоштовне! З собою потрібно мати: зошит, Біблію, постіль. Для малозабезпечених - оплата за домовленістю. Реєстрація за телефоном: 0678436373. Обов’язкова передоплата: 500 грн на карточку Приватбанку: 4149 4996 7012 1928 отримувач - Любов Снітинська.

cds