Понеділок, 20 травня 2024

На Пасху єпископи УГКЦ доставили на передову 3 автомобілі швидкої допомоги

Цими днями відбулася духовна місія єпископів-помічників Тернопільсько-Зборівських УГКЦ Теодора Мартинюка та Володимира Фірмана на передову. З нагоди празника Пасхи архиєреї у супроводі військових капеланів відслужили для бійців Богослужіння Страсного тижня та Великодня, уділили Святі Таїнства Сповіді та Святого Причастя. Було доставлено різного роду допомогу, великодні страви та паски, які відразу було освячено. Владики підтримали на дусі наших захисників, висловили слова вдячності за їхнє служіння, побажали міцного здоров’я та перемоги.

vet 7Важливою складовою місії стала доставка для потреб ЗСУ 3 автомобілів швидкої допомоги. Чин освячення транспортних засобів здійснив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк, який тривалий час співпрацює із душпастирем Італії о. Ігорем Данильчуком і в такий спосіб залучаються українські парафії Італії до справи підтримки ЗСУ.

Власне, жертводавцями та організаторами покупки і доставки автомобілів в Україну стали отець Ігор Данильчук та українська парафія Пресвятої Тройці м. Казерта (Італія), українська школа "Золотоуст" м. Казерта, церковна громада св. Архистратига Михаїла м. Ачерра, церковна громада Воздвиження Чесного Хреста м. Вілла Літерно та церковна громада Введення в храм Пресвятої Богородиці м. Кассіно.

Супроводжували єпископа Володимира Фірмана священники-капелани о. Володимир Топоровський, о. Богдан Винницький та волонтери Володимир Містерман і Микола Люшняк; помічником у місії єпископа Теодора Мартинюка був капелан о. Януарій Твердун. Окрім цього кир Теодор Мартинюк провідав парафію УГКЦ у м. Покровськ з нагоди храмового празника, освятив дерев'яний хрест та підстанцію для фільтрації води.

Особлива подяка за жертовність на благо ЗСУ сім’ї Білокрилових, а саме пану Юрію, Ірині та їхнім дітям Роману та Софії. Транспортний супровід організували члени гуманітарного штабу Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ: волонтери Микола Чорнозуб та Данило Дутчак.

vet 4vet 6

photo 2024 05 09 12 08 56

photo 2024 05 09 12 08 58

photo 2024 05 09 12 09 11photo 2024 05 09 12 09 05vet 1vet 3

 пресслужба архиєпархії